Vámpírnaplók: Your best source! || Vámpírnaplók: Your best source! || Vámpírnaplók: Your best source! ||

Epizódismertető

6.évad       
(epizódismertetők forrása: vampire-d.net)6x22 I'm Thinking Of You All The While
ÉG VELED, MYSTIC FALLS - Alaric és Jo nagy lakodalmának eseményei után a dolgok drámai fordulatot vesznek, mikor felbukkan egy hívatlan vendég, s Elena élete nagy veszélybe kerül. Matt tanácsa ellenére, hogy hagyja el a várost, Bonnie a saját kezébe veszi a dolgok irányítását, mikor rádöbben, hogy saját maga egy agyafúrt csavar egyik darabját képezi. Stefan és Caroline kapcsolata egy érzelmi mérföldkövet ér el, Liv-vel való újraegyesülésénél Tylernek pedig egy olyan döntést kell meghoznia, mely örökre megváltoztathatja az életét. Eközben, Lily felelőtlen tettei rádöbbentik Stefant, hogy anyja meddig képes elmenni, hogy egyesüljön a ‘családjával’. Végül, a lesújtó események sorozata után Damont arra kényszerítik, hogy élete legnehezebb döntését hozza meg.

6x21 I'll Wed You In The Golden Summertime
ALARIC ÉS JO NAGY NAPJA -
Eljött Alaric és Jo esküvőjének napja, Elena és Bonnie pedig segítenek a kissé stresszes Jo-nak befejezni az előkészületeket. Miután rádöbbent, hogy testvére egy életet megváltoztató dolgot titkolt előle, Stefan autókázni viszi Damont, s testvére Elenával való közös jövőjéről kezdenek el beszélni. Máshol, mikor Caroline visszatér Mystic Fallsba az emberségmentes gyilkolása után, bocsánatkéréseit először barátai felé intézi, s átgondolja Stefannel való kapcsolatát is. Végül, miután élénk rémálmok kezdik el gyötörni Bonnie-t, melynek szereplője Lily, a lány Matt segítségét kéri, hogy végezzenek a nővel.

6x20 I'd Leave My Happy Home For You
A GYÓGYÍR -
Mikor Alaric és Jo vonakodva bár, de részt vesz legény -és lánybúcsújukon, Damon és Elena megvitatják a férfi neki tett, impulzív ajánlatának következményeit. Nem tudva, hogy mit tegyen, Elena Bonnie-hoz és Jo-hoz fordul tanácsért, ám Bonnie felvet néhány kérdést, ami aggodalomra adhat okot. Amikor Enzo rájön, hogy Lily sötét napjait kezdi el élni, Stefan segítségét kéri, mielőtt túl késő lenne. Végül, amikor már elege van a városban feltűnő természetfeletti lényektől, Matt Tyleren vezeti le dühét, Alaric pedig egy életet megváltoztató tanácson gondolkozik.

6x19 Becauce
ELMONDANI NEKI VAGY SEM -
Küszködve azzal, hogy elmondja Elenának a gyógyírt vagy sem, Damon elbeszélget a lánnyal, milyen jövőt élhetnének úgy együtt, ha nem lennének vámpírok. Eközben, mindenki próbálja megállítani az érzelmektől mentes Caroline-t, de nem úgy sülnek el a dolgok, ahogyan tervezték. Máshol, mikor Bonnie rádöbben, hogy Damon elárulta a bizalmát, a saját kezeibe veszi a dolgok irányítását, elindítva olyan események sorozatát, melynek következményeivel Damonnek kell dülőre jutnia. Végül, miután kénytelen szembenézni traumatikus múltjával, Enzo válaszokat keres, s meglepődik, mikor megtudja az igazságot a napról, amikor vámpírrá változott.

6x18 I Could Never Love Like That
HALÁLOS KARAOKE - Érzelmektől mentesen, Stefan és Caroline feszültségüket a Whitmore iskolában vezetik le, Damon pedig kelletlenül, de előáll egy rizikós tervvel, aminek Lily is része. Miután Jo segítségére siet, aki Stefan és Caroline áldozatait kezeli, Elena rájön, hogy Jo terhes, s a lány elkezdi átértékelni életét, mint vámpír. Eközben, Sarah a gyanútlan Enzo ellen fordul, kényszerítve a férfit, hogy a tragikus múltjáról kezdjen el beszélni. Végül, a Scull Barban egy furcsa fordulatot vett karaoke miatt Matt és Tyler veszélyes helyzetben találja magát.

6x17 Bird in a Gilded Cage
DAMON AZ 1903-AS BÖRTÖNVILÁGBA UTAZIK - Bonnie és Kai segítségével, Damon és Elena egy tervet dolgoznak ki, hogyan mentsék meg az 1903-as börtönvilágban ragadt Lilyt, Damon és Stefan édesanyját. Eközben, Caroline terve Stefan számára visszafelé sül el, s a lánynak egyedül kell eltakarítania a következményeket. A Whitmore Főiskolán Enzo és Alaric azon ügyködik, hogy visszahozzák a régi Caroline-t, de tervük nem egészen sikerül, mikor rádöbbennek, Caroline kijátszotta őket. Végül, egy váratlan ajándék Bonnie-tól teljesen a feje tetejére állítja Damon világát.

6x16 The Downward Spiral
IAN SOMERHALDER RENDEZŐI DEBÜTÁLÁSA - Miután kikapcsolta emberiségét anyja halála után, Caroline egy váratlan ultimátumot ad barátainak. Nem tudva, hogy hogyan kezelje az új Caroline-t, Stefan próbálkozásai veszélyes események láncolatát indítja el, így ő és Elena az idővel futnak versenyt. Eközben, válaszokat keresve a börtönvilágokról Kai-tól, Damon világa a feje tetejére áll, mikor lesújtó híreket tud meg anyjáról, Lily-ről. Máshol, Enzót egyre kíváncsibbá teszi Sarah Salvatore, Bonnie pedig a való világba való visszakerülés mellékhatásaival küzd.

6x15 Let Her Go
JULIE PLEC RENDEZŐI DEBÜTÁLÁSA - Miután kijelölte a feladatokat barátai számára, Caroline megpróbálja kezelni jelenlegi helyzetét, a valósággal pedig szembe kell néznie. A napot Caroline-nal töltve, Elena egyre jobban aggódik barátnője furcsa viselkedése miatt. Eközben, Alaric körültekintővé válik, amikor Kait váratlan következmények érik a megmérettetés után, s kétségbeesetten Jo-hoz akar fordulni segítségért. Máshol, Bonnie egy szokatlan helyzetben találja magát, Mattés Tyler pedig egy életet megváltoztató döntést fontolgatnak. Végül, mikor Damon tanácsokat ad Caroline-nak, hogyan bírkózzon meg helyzetével a lány, Damonnek át kell élnie fájdalmas emlékeit, beleértve az anyjáról szólót is.

6x14 Stay
VISZLÁT, MYSTIC FALLS - Eljött Jeremy utolsó napja a városban, Elena pedig felveszi vidám arcát testvére előtt, s visszaemlékszik. Stefan és Caroline egyre közelebb kerül egymáshoz, ahogy előkészítik a családi kunyhót Forbes seriff utolsó napjaira. Miközben összepakolja dolgait az irodájában, Liz megkéri Damont, hogy segítsen megoldani egy még le nem zárt ügyét, melynek köze van Elena szüleihez. Eközben, egy erőszakos összecsapás után Enzóval, Jeremy elgondolkodik, maradjon-e a városban vagy sem, Matt pedig veszélyben találja életét, miután őt és Sarah Salvatoret is bevonta a férfi egy veszélyes tervébe. Végül, Caroline a kórházba rohan, miután megtudja, anyja állapota rosszabbra fordult.

6x13 The Day I Tried To Live
BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT, BONNIE - Eltökélve, hogy megünnepeljék Bonnie születésnapját, Elena meggyőzi Jeremyt, hogy a lány is ezt akarná. Miután összerakták az eltört Emelkedő darabjait, Elena, Damon és Jeremy üzenetet akarnak küldeni Bonnie-nak, de a helyzet szörnyűvé válik, amikor egy nyugtalanító felfedezést tesznek. Eközben, miután kiderítette Stefan titkát Enzo a déd-unokahúgáról, Sarah-ról, a vonakodó Matt segítségét kéri, hogy megnehezítsék a lány életét. Stefan árgus szemekkel felügyeli Caroline-t, aki a tőle nem megszokott módon kezdi el kezelni a körülötte folyó eseményeket. Végül, alaposan átgondolva, hogy talán ideje lenne az életében továbblépnie, Jeremy örökre elhagyja Mystic Falls-t.

6x12 Prayer For the Dying
AZ ÖSSZECSAPÁS - Mikor és Liv és Luke apja megérkezik a városba, hogy megünnepeljei gyermekei születésnapját, próbálják meggyőzni őt, hogy helyettük Kai és Jo mérje össze az erejét. Miután Tyler megtudja, hogy a megmérettetésre hamarabb kerül sor, Livet sürgeti, hogy hadd beszéljen a lány apjával. Eközben, miután Caroline anyja betegsége végett tett, gyógymód utáni kutatása egy váratlan és lesújtó fordulatot tett, Elena, Stefan és Damon a kórházba megy, Jo pedig próbálja megmenteni Liz életét. Végül, mikor az összecsapásra sor kerül, Damon rizikós terve miatt minden a feje tetejére áll, kényszerítve az ikrek közül valamelyiket, hogy a saját kezébe vegye az irányítást.

6x11 Woke Up With A Monster
KONTROLLÁLD A VARÁZSERŐD - Erősebben, mint valaha, Kai fogva tartja Elenát, amíg új erejét próbálja kontrollálni. A Salvatore rezidenciában Alaric és Liv próbálják felkészíteni Jo-t az összecsapásra Kai-val, de rádöbbennek, a nő gyengébb, mint gondolták. Miután hazahozták Caroline anyját a kórházból, Stefan és Caroline Észak-Karolinába utaznak, Forbes seriff rákjának gyógymódját keresve. Stefan eközben egy személyes dolgot is el akar intézni ott, ám Enzo keresztbe tesz neki, s meg akarja tudni, mit rejteget Stefan. Végül, Damon rádöbben, Elenát elrabolta Kai, de muszáj újragondolnia stratégiáját, mikor egy váratlan látogató mindent elront.

6x10 Christmas Through Your Eyes
TELJESEN EGYEDÜL KARÁCSONYKOR - Ahogy az ünnep elérkezett, Bonnie eldönti, újraéli emlékeit, miközben a barátait és a szebb időket hiányolja. Lévén, hogy kedvenc ünnepekor nem tud visszatérni Mystic Fallsba, Caroline meglepődik, mikor anyja hozza el a karácsonyt a Whitmore Főiskolára. Eközben, mikor rádöbben, hogy Jo eltűnt, Alaric Damonhöz és Elenához fordul segítségért, Liv és Luke pedig Tyler kockázatos tervének kellős közepében találja magát. Máshol, Jeremy segít Mattnek egy olyan terv kidolgozásában, melynek célja, hogy legyőzzék Enzót, de az aggodalom csak nő, mikor Matt túl messzire megy el. Végül, Stefannek kényszer hatására el kell mondania Caroline-nak egy lesújtó hírt

6x09 I Alone
ALKU AZ ÖRDÖGGEL -
Damon meleg helyzetben találja magát, amikor kitalál egy olyan tervet, melyhez szüksége lenne a vonakodó Alaricra. Amikor Elena reményre okot adó információkat oszt meg Jeremy-vel Bonnie-ról, meglepődik öccse reakcióján. Liv segít Elenának és Damonnek, hogy visszahozzák Bonnie-t, de amikor váratlan fordulatot vesznek az események, egy nehéz döntést kell meghoznia. Máshol, Matt a saját kezébe veszi a dolgokat, mikor Enzo túlzottan is akcióba lendül, s Kai létezése még mindig fenyegetést jelent számukra.

6x08 Fade Into You
BARÁTI HÁLAADÁS A FŐISKOLÁN / VISSZATEKINTÉS KAI VÉRES MÚLTJÁBA -
Míg Elena és Caroline a hálaadást készítik elő a főiskolán, reményre adó információkat kapnak Alarictól és Stefantól, akik Portlandig utaztak, hogy infórmációkat szerezzenk a Gemini Kovenről. Tyler eltökélt szándéka, hogy segít Livnek, miután a lány és Luke felfedett néhány információt, milyen boszorkányvonalból származnak, s hogy a kovenük mit tartogat a számukra. Eközben, a vacsora borzasztó fordulatot vesz, mikor Jo, aki elárulta fájdalmas múltjának részleteit, az életéért harcol, s Alaric csak a távolból tud segíteni neki. Végül, Kai tesz egy veszélyes lépést, ami egyre közelebb hozza őt a kiszabadulásához

6x07 Do You Remember The First Time
EMLÉKEK EGY MÁSIK IDŐBŐL - Amikor a múltja elkezdi kísérteni, Elena a problémáival találja szemben magát, melyeket meg kell oldania. Miután véget ért a főiskola orvosi központjának az éves adománygyűjtő estéje, Jo felfedi tragikus múltját Alaricnak. Eközben Stefan, Matt és Enzo rendkívüli intézkedéseket tesznek, amikor Tripp még többet árul el vámpír gyilkolási módszereiről, s Caroline az idővel fut versenyt, amikor anyja egy veszélyes helyzet kellős közepén találja magát. Máshol, Tyler és Liv egyre közelebb kerülnek egymáshoz, s Damon rátalál egy olyan nyomra, mely ismét reményt adhat neki.

6x06 The More You Ignore Me, The Closer I Get
ÉJSZAKAI MENTŐAKCIÓ - Mikor Alaric felfedezi, hogy Jo-t nem lehet megigézni, megkéri Elenát, hogy nézzen utána a nő múltjának. Miután megtudta, hogy Enzót elfogta Tripp, Caroline összefog Stefannel és Mattel, hogy megmentsék a férfit, mielőtt Tripp rájönne igazi kilétükre. Néhány új információval a saját múltjából a zsebében, Sarah betör Tripp irodájába, de meglepődik, mikor ott találja Mattet, aki szintén a saját kutatásait végzi. Eközben, Elenának muszáj szembenéznie a tettének következményeivel, Jeremy pedig teljesen padlóra kerül, önpusztító módon. Végül, Damon úgy dönt, a kezeibe veszi az irányítást, miután nyugtalanító információkhoz jutott.

6x05 The World Has Turned And Left Me Here
HAZATÉRÉS - A Hazatérés már a sarkon van, Elena pedig meghívja Liamet egy partira a kukoricásban. Ahelyett, hogy részt venne a Hazatérés ünnepségén, Caroline megdöbben, mikor Stefan hirtelen felbukkan, aki a segítségét kéri, hogy eltakarítsanak egy Enzo által kreált rendetlenséget. Elena tanácsát megfogadva, hogy legyen sokkal szociálisabb, Alaric vonakodva részt vesz a partin, de egy pusztító balesetnek köszönhetően pillanatok alatt már a saját bőrüket kell menteniük Jo-val. Máshol, Tyler egy veszélyes pozícióban találja magát, mely teszt elé állítja vérfarkas átkát, s az érzelmileg tiszta Stefan elárulja Caroline-nak, hogy tovább akar lépni Mystic Fallson. Végül, Damon és Bonnie egy fontos felfedezést tesznek, mely kihat küldetésükre, miszerint haza szeretnének jutni.

6x04 Black Hole Sun
VISSZATEKINTÉS DAMON MOZGALMAS ÉVEIBE - Mikor Damon és Bonnie rádöbbennek, hogy a Damon múltjában tett utazásuk során találhatnak haza felé vezető nyomokat, Damon kénytelen újraélni élete egyik legrosszabb napját. Miután egy furcsa találkozásban volt része Joval a kórháznál, Alaric segít Jeremynek újra talpra állni, s megbírkózni Bonnie elvesztésével. Máshol, Stefan megpróbálja megmutatni Elenának, milyen új életet kezdeni, új identitást kreálni, miköznen a gyanútlan Matt egy furcsa helyzetben találja magát Tripp-pel, aki egy sötét titokba avatja be. Végül, Stefan, aki kétségbeesetten próbál egy kis normalitást vinni életébe, teljesen ledöbben, amikor egy váratlan látogató bukkan fel.

6x03 Welcome To Paradise
PROBLÉMÁK A PATAKNÁL - Hogy egy kis mókát hozzon vissza életükbe, Elena meggyőzi Carolinet, hogy találkozzanak a kis pataknál, ahol tervezi bemutatni neki Liamet. Tyler, még mindig a dühkezelési problémáival küszködve, megkéri Livet egy szívességre, s meglepődik, mikor a lány váratlanul egy vallomást tesz. Stefan visszatér Mystic Fallsba Enzóért, s fel nem készülten éri őt az Elenán való szembetűnő, furcsa változás. Eközben a tónál, Enzo tettei miatt Matt egy megdöbbentő felfedezést tesz, Jeremy pedig rájön egy titokra az anti-mágikus varázslattal kapcsolatban, mely Elena életét veszélybe helyezheti. Máshol, Damon és Bonnie olyan nyomokba botolnak, melyek azt sejtetik, valójában nincsenek is egyedül.

6x02 Yellow Ledbetter
HOSSZÚ AZ ÚT HAZÁIG - Tudva, hogy most már fel kell dolgoznia Damon elvesztését, Elena Alaric segítségét kéri a továbblépésben. Enzo meggyőzi Carolinet, hogy tartson vele egy nyom követésénél, amivel talán vissza tudják hozni Bonnie-ékat, de a lány ledöbben, mikor egy váratlan kerülőútba ütköznek, s leleplezik, mire készül Stefan. Eközben, Matt elkezd aggódni Jeremy miatt, aki egy Sarah nevű lánnyal tölti idejét, aki nemrég érkezett Mystic Fallsba. Máshol, Tripp, aki a közösségi védelmi program vezetője, egy érdekes vallomást tesz Mattnek, hogy milyen kötelékek kapcsolják őt a városhoz. Végül, most, hogy a Túlvilág megsemmisült, s eltűnt örökre, Damon és Bonnie vonakodva, de mégis összefognak, hogy kiderítsék, hol vannak, s hogyan találhatnak haza.

6x01 I'll Remember
ÚJRAKEZDÉS ÉS MÁSODIK ESÉLYEK - Miután az elmúlt négy hónapban próbálta feldolgozni Damon elvesztését egy veszélyes és szokatlan módon, Elena visszatér a Whitmore Főiskolára másodévesként. Nem tudva túllépni az eseményeken, Caroline kétségbeesetten meg akarja fordítani az Utazók Mystic Fallsra tett anti-mágikus varázslatát, s csalódott lesz, mikor Stefan nem válaszol telefonhívásaira. Tyler, aki ismét ember, egy focicsapatban próbálgatja erejét, hogy kontrollálni tudja dühét, eközben Matt aggódik Jeremy-ért, aki önpusztító módon dolgozza fel Bonnie elvesztését. Alaric, aki küzd új életével, mint vámpír, egy fura helyzetben találja magát egy Jo nevű nővel, aki a főiskolai kórház doktora. Végül, mikor mindenki úgy véli, hogy Stefan minden erejével azon van, hogy visszahozza Damont és Bonnie-t, Elena teljesen megdöbben, amikor megtudja, mire is készül Stefan.

KATT IDE AZ EPIZÓDKÉPEKÉRT, ÉS IDE AZ ONLINE LINKEKÉRT